GYAKORI KÉRDÉSEK: Segítségképpen összegyűjtöttük és megválaszoltuk azokat a kérdéseket, amelyeket vásárlóink gyakran feltesznek nekünk.

Milyen térköveket árulnak?
Kiváló minőségű alapanyagoknak, a korszerű technológiának köszönhetően termékeink nagyszilárdságúak, fagy- és kopásállóak. A térkövek és szegélykövek kétrétegűek, felületükön 5-10 mm vastag finom szemcseszerkezetű anyagában festett koptatóréteg van, mely igen tartós és szép felületet eredményez.
Rendelésre gyártanak vagy raktárkészletről lehet vásárolni?
Reméljük, hogy a folyamatos 5-6.000 m2 térkőből megtalálják a színben, stílusban környezetükhöz leginkább illő térkövet. Ha mégsem, akkor rövid határidővel vállaljuk a kiválasztott térkő legyártását
Gyártanak is vagy csak forgalmaznak?
Cégünk, a Szabó Térkő Bt. 1999 óta gyárt és forgalmaz térköveket, szegélyköveket.
Hogyan szállítható a TÉRKŐ?
A térkövek elég nagy tömegűek. Egy raklap kb. 1400 kg, így ha a helyszínen nincs villástargonca vagy egyéb munkagép akkor a legcélszerűbb önrakodós, azaz darus teherautóval az építési területre szállítani. A térkövek szállítása előtt információkat fogunk kérni a helyszín megközelíthetőségéről: van-e esetleg tehergépjárműre vonatkozó forgalom- vagy súlykorlátozás. Ha a helyszínre csak külön behajtási engedéllyel lehet behajtani, ennek az engedélynek a beszerzését is egyeztetni szükséges.
Tovább >
Hogy van csomagolva a TÉRKŐ?
A térköveinket egyedi jelölt raklapra csomagoljuk. A szürke térkövet pántoljuk, a színes térköveket zsugorsapkával csomagoljuk a mészkivirágzás csökkentése érdekében.
Lekopik -e a térkő felülete?
A térkő felső 8-12mm vastag felülete nagy szilárdságú, kopásálló betonból készül. Normál igénybevétel mellett ez sohasem kopik le.
Fagyállóak a térkövek?
A Szabó Térkő Bt. garantálja valamennyi termékének fagy- és olvasztósóállóságát – az MSZ EN 1338, 1339 és 1340 számú szabványoknak megfelelően. Csak olyan olvasztószerek alkalmazhatók, amelyek betonanyagoknál megengedettek (pl. NaCl-bázisúak). A szulfáttartalmú hatóanyagokat tartalmazó olvasztószerek a betonanyagaink károsodását okozhatják.
Kifakulnak a térkövek egy idő után?
Megfelelő tisztítás és karbantartás mellett nem fakulhatnak ki.
A lerakott köveken világos foltok és szürke fátyol látható. Mitől van ez?
Ez a tünet a mészkivirágzás, mely műszakilag elkerülhetetlen a betontermékek természetes velejárója. Ennek kiküszöbölésére használjuk színes termékeken a zsugorsapkát igen jó eredménnyel, mivel rakatban elázott termékeken fordul elő leginkább a kivirágzás.
Milyen igazolást kapok, hogy a térkő minősége megfelelő?
A termékekről a vásárlók Teljesítmény Nyilatkozatot tölthetnek le pdf. formátumban az oldalról , mely a termékek megfelelőségét és a termékek elvárt minőségi paramétereit tartalmazza.

Tanácsok

Tanácsok burkolatválasztáshoz

Milyen forgalom várható a térkövön (gyalogos, autó)

A csak gyalogos vagy kerékpáros forgalom esetén a következő rétegeket szoktuk javasolni:

  1. talaj
  1. tömörített zúzott kő aljzat
  2. ágyazó réteg (homok vagy finomkavics)
  3. térkőburkolat

Családi házak kocsibállóihoz nem feltétlen szükséges, de nagyobb parkolók vagy nagy terhelésű gépjárműforgalom esetén a zúzott kő aljzat és az ágyazó réteg közé mindenképp javasoljuk teherhordó beton réteg ( CKT ) kialakítását.

Vegye figyelembe az időjárást, terepviszonyokat és a talajviszonyokat is.

Rétegek

A legfontosabb a megfelelő alap elkészítése. A talajt a szükséges tömörítéssel és a lejtés beállításával készítsük elő. A hosszirányú lejtés kb. 0,5%-os, a keresztirányú lejtés kb. 2-3%-ra kell elkészítenünk.

A talaj elkészítése után egy kavicsréteg, a fagyvédő réteg következik. Ez körülbelül 25-30 cm vastagságban és 0-70 mm szemnagyságú kavicsokból készül. Fontos nagy hangsúlyt fektetni a vízelvezetési megoldásokra.

A fagyvédő réteg tömörítését követően egy kiegyenlítő réteg kialakítása szükséges, 4-8 mm szemnagyságú tört kavicsból, zúzottkőből 5 cm-es vastagságban. A kiegyenlítő réteget is tömöríteni kell. Itt kell kialakítani a végleges burkolat lejtési viszonyainak megfelelő esést is.

A kiegyenlítő réteg után az ágyazó réteg következik, melyhez 0-8 mm szemnagyságú tört homokos kavicsot használjon, és 2-4 cm vastagságban, tömörítés nélkül készülő homokágyat lehúzó léccel simítsa el, erre rakható le a térkő az előre eltervezett rakásmintában.

A térkövek lerakása után elengedhetetlen a fugák besöprése, 0-2 mm szemnagyságú éles homokkal, a térkövek tömörítésével. A térkő típusától, formájától függ a szükséges homok mennyisége. A fugák besöprését néhány héttel a lerakást követően újra ismételjük meg.

Jó tudni, hogy 1 cm süllyedéssel kalkulálhatunk a tömörödés miatt, tehát a végleges szint fölé 1 centiméterrel magasabbra állítsuk be a burkolatot!

Szegélyezés

Fontos, hogy a szegély nem csak megvédi a burkolatot, hanem a térkövek elmozdulását is megakadályozza. Az egyes burkolati elemek a széleken mozdulnak el, és károsodnak a leginkább. A szegély lehet süllyesztett, a térburkolattal megegyező szintben elhelyezett, illetve kiemelkedő is. A szegélykő a burkolókövek alsó síkjánál mélyebben helyezkedjen el, a megfelelő támasztás biztosításának érdekében. Legjobb, ha a szegélyeket beton alapba tudjuk elhelyezni.Rakásminták

 

Térkövek – szebbé teszik környezetünket

A térkövek alkalmazásának számos módja létezik, de két dolog minden esetben közös – segítik a közlekedést és szebbé válik tőlük az adott terület.

Nagy múltra tekint vissza a különféle térkövek igénybevétele, és ez nem véletlen; hiszen könnyen lerakható termékekről beszélünk, így nem csak közterületeken, hanem akár magánházaknál is remekül kihasználható megoldás. Legyen szó akár egy keskeny ösvényről vagy egy egész udvarról, a térkövek remek lehetőséget biztosítanak arra, hogy kellemes megjelenésűvé varázsoljuk a ház környékét. Természetesen a közterületek esetében sincs ez másképp – parkok és terek esetében is remek megoldásnak bizonyulhat a térkő!

Mivel lehetőség van arra, hogy változatos típusok közül válogassunk, így könnyű elkerülni az egyhangúságot. Színben, formavilág tekintetében, vagy épp méretben is nagy választék áll a rendelkezésünkre térkövek terén!

Keressen minket Ön is bizalommal, ha a legjobb megoldásokra lenne szüksége, és szeretne minőségi térkövekre szert tenni! Megéri tőlünk rendelnie!Modern és izgalmas – az Infinity térkő

A térkövek virágkorukat élik, ami nem meglepő, hiszen esztétikusak, tartósak, és az óriási választéknak köszönhetően minden környezetbe megtalálhatjuk az odaillőt. A modern, Infinity térkövek használatával nem csak a színeket, hanem a mintákat is bátran kombinálhatjuk!

Az Infinity térkőcsalád mintáival izgalmassá tehetjük a nagyobb tereket, kihangsúlyozhatjuk a szegélyeket, és a szintbeli különbségeket. Kirakhatunk kockás, körkörös, szimmetrikus, vagy épp aszimmetrikus mintázatot, melyekkel könnyen felhívhatjuk a figyelmet a kert egy-egy szegletére. Varázslatos, akár mediterrán jellegű színekből is válogathatunk, amiknek köszönhetően a kertbe lépő egy teljesen új világban találja majd magát. Az Infinity térkő kiváló minőségű, ellenáll az időjárás viszontagságainak, tartós és egyenletes felületet biztosít nagyobb igénybevétel esetén is.

Tekintse meg referenciaképeinket, és válassza bátran Ön is az Infinity térkőcsaládot! Ha kérdése van, vagy tanácsra van szüksége az ideális választáshoz, munkatársaink készséggel állnak rendelkezésére!


Tudnivalók a minőségi térkő szerepéről

Kertépítés során gyakori dilemmát jelent, hogy betonozással, vagy térkövezéssel alakítsuk ki a járdát a kertben. A beton szürke és egyhangú, ezzel szemben, ha térkövet használunk, biztosak lehetünk benne, hogy rendkívül látványos, esztétikus végeredményt kapunk!

A térkő azon kívül, hogy sokkal ízlésesebb megoldásnak bizonyul egy járda kialakításával kapcsolatban, számos előnye van! Térkövek alkalmazásakor a talaj kellő mennyiségű vízhez és levegőhöz jut, köszönhető mindez a kövek fugáinak, továbbá a réseknek szerepük van a gépjárművek kerékzajának csökkentésében is! A térkövek kiváló csúszásgátló tulajdonságokkal rendelkeznek, így a biztonságos közlekedés fenntartásában is szerepük van!

A minőségi térkövek nagy szilárdságú betonból készülnek, így képesek ellenállni a leghidegebb télnek is! A térkövek nem porladnak egy nagyobb fagy következtében, hosszú éveken át megőrzik minőségi állapotukat!

Felejtse el a betont, vásároljon helyette minőségi térkövet!


Miért válasszunk gondosan térkövet?

Egy szép térkő képes megváltoztatni az udvar, a kert megjelenését, még egy kocsi feljáró is egészen másképpen fest, ha nem unalmas, szürke betonból készül, hanem színes, formázott térkövekből!

A térkövek lerakását a kiválasztás előzi meg, amit jó, ha komolyan veszünk, különben a későbbiekben megbánhatjuk és nem kizárt, hogy mindent kezdhetünk előröl. Az első szempont a választásnál az, hová kerül a térkő. Forgalmas helyre? Mekkora lesz a terhelése? Autók is járnak rajta vagy csak gyalogosok? Nem ajánlott csak esztétikai szempontok alapján választani, mert ha nem megfelelő teherbírású a térkő, nem örülhetünk neki sokáig. A teherbírást meghatározza a térkő formája, vastagsága, a lerakás mintája vagy a lerakás szöge is. Ez befolyásolja a térkövek későbbi élettartamának hosszúságát is.

A megfontolt választás hatással van arra is, mennyire lesz a térkő kopásálló vagy stabil. Minél vastagabb egy térkő, annál stabilabb. A 8 cm-nél vékonyabb térkövek inkább családi házak, kertek területére valók.

Keressen minket bizalommal, és tudjon meg többet a térkövekről!


Különleges hatást szeretne elérni kertjében? Válasszon a mediterrán térkövek közül!

Számtalan típusú térkő közül választhatnak a vásárlók, azonban még mindig töretlen népszerűségnek örvendenek a mediterrán térkövek, amik tökéletes összhatást biztosítanak és remekül passzolnak bármilyen kialakítású kerthez!

A mediterrán térkövek nagy valószínűséggel a vintage láznak is köszönhetik népszerűségüket. Az ilyen stílust képviselő termékek látványukban régiességet hordoznak, így a mediterrán térkövekkel bármilyen klasszikus kert megvalósítható! Természetesen a mediterrán térkövek nem csak magánkertekben mutatnak jól; mostanában már a parkok felújításakor sem ragaszkodnak a hagyományos térkövekhez, hiszen mindenki szereti a különleges megoldásokat!

A mediterrán térkövek sokkal változatosabban felhasználhatóak, mert szabálytalan formájúak, így lerakásukkal kapcsolatban sincs általános szabály. Érdemes ihletet meríteni a szakemberektől és az internetről!

Szerezze be kínálatunkból a minőségi mediterrán térköveket!


Az arany középút: a gyephézagos térkő

A térkőnek megvannak a maga megfellebbezhetetlen előnyei. Egy térkő borítással igazán könnyű bánni, nem kell vele foglalkozni azon kívül, hogy néha felseperjük. Önmagában is gyönyörű, ízlésesen kialakítva minőségi burkolatot jelent az udvarra, a kocsibeállóra, vagy a virágoskertbe.

Van, akinek az egybefüggő térkőfelület túl sok, túl homogén és talán még rideg is. Nekik ajánljuk a gyephézagos térköveket! Válogasson térkő kollekciónkból, és ismerje meg gyephézagos kivitelben készült termékeinket! Ezeknek a termékeknek már a nevében benne van az előnye, vagyis egyszerre jelentenek füves és térkövezett udvart. A hézagokból kikandikáló zöld fűcsomók mindjárt természetközelibbé varázsolják a ház környékét, sokkal barátságosabb, játékosabb lesz így az udvar. A gyephézagos térkövek kiválóan alkalmasak kerti útnak is, de a kocsibeállóhoz is illenek, ha nem szeretnénk egybefüggő kőfelületet látni a kaputól a garázsig!

Keressen minket bizalommal és válassza a gyephézagos térköveket!


Megalit térkő – ha különleges burkolatot szeretne

A térkövek egyre népszerűbbek, már nem csak a közterületeken, de a magánházak kertjeiben is egyre többször találkozhatunk velük. A széles körben ismert, hullámos oldalú térkövek mellett azonban már többféle kő közül választhatjuk ki a számunkra legmegfelelőbbet.

A Megalit térkövek háromféle változatban érhetőek el, így bármilyen stílusú ingatlan udvarában és kocsifelhajtóján megállják a helyüket. A Megalit térkő „kombi” változata a modern otthonok kertjeinek ad egy kis rusztikus hatást, miközben a vonalvezetése a legfrissebb trendeket idézi, az „XXL” verzió pedig a nagyobb méretek kedvelőinek ideális választás. A Megalit „antik” térkő pedig a vintage hatású felületének köszönhetően a klasszikus, illetve a mediterrán házak stílusához is tökéletesen passzol! Tartósságuk bármilyen más burkolatéval felveszi a versenyt, egyéb tulajdonságaikban pedig megegyeznek a többi térkővel. Ha tehát stílusos burkolatra vágyik, válassza a Megalit térkövet!

Rendelés, vagy kérdés esetén kérjük, vegye fel velünk a kapcsolatot!


Milyen az ideális kerti szegély?

A kerti szegélyek a kert leghasznosabb elemei közé tartoznak, mivel elválasztják és keresztezik a különböző területrészleteket. Funkciójukon kívül látványukkal és elrendezésükkel tökéletes összképet biztosítanak a kertnek. Ahhoz, hogy mindez egyszerre teljesüljön és éveken keresztül alkalmazhatóvá váljanak a kerti szegélyek, szükséges körültekintően kiválasztani a bőséges kínálatból az ideális szegénytípust.

Mivel a kerti szegélyek egész évben ki vannak téve a különböző időjárási tényezőknek, alapanyagukat tekintve masszív és strapabíró típust szükséges választani, ezért a legjobb döntésnek e téren a kőszegélyek bizonyulnak, hiszen nemcsak az esőnek, az erős napsütésnek és a fagynak állnak ellen, hanem az idő múlásának is. Amellett, hogy szerkezetileg számos előnyt tartogatnak ezek a típusok, küllemükben is kiválóak, hiszen egyszerűek, mégis rendkívül ízlésesek, így bármelyik kertben megállják a helyüket.

Alapozza meg az ízléses és rendezett kert látványát, válasszon kínálatunkból magas minőségű kerti szegélyt az Önnek tetsző színben! Ha további kérdése lenne a termékekkel kapcsolatban, forduljon hozzánk bizalommal elérhetőségeink valamelyikén!


Térkőgyártás, korszerű körülmények között? Velünk lehetséges!

Manapság egyre nagyobb népszerűségnek örvendenek a térkövek, ami nem véletlen, ugyanis tartós és esztétikus megoldás a magánkertek és parkok kialakításához. Mivel ahány ügyfél, annyiféle egyéni elképzelés és igény létezik a térkövekkel kapcsolatban, ezért vállalkozásunk nagy hangsúlyt fektet a térkőgyártásra annak érdekében, hogy minden vágy teljesülhessen, ami az ügyfelek részéről felmerül.

A térkőgyártás terén nem ismerünk lehetetlent, ráadásul fontosnak tartjuk, hogy csakis minőségi alapanyagból kerüljenek legyártásra termékeink, hiszen így tudjuk az ügyfelek igényeit kiszolgálni, és magas színvonalú szolgáltatásokat biztosítani részükre. A térkőgyártás korszerű, modern berendezésekkel történik, termékeinket pár nap után már át is veheti, de ez természetesen függ a megrendelt mennyiségtől is, erről pedig előzetesen adunk tájékoztatást.

Ha Ön is szeretne minőségi térköveket vásárolni, vegye fel velünk a kapcsolatot elérhetőségeinken!


Miért döntsön a beton térkövek mellett?

Az évek során tapasztaltuk, hogy az ügyfeleink rendkívül változatos és eltérő igényekkel keresnek fel bennünket a térkövekkel kapcsolatban, és ezeket az elvárásokat igyekszünk teljesíteni is, így igen gazdag kínálattal várjuk vevőinket. Választékunkban évről évre hatalmas népszerűségnek örvendenek a beton térkövek, ami nem véletlen, hiszen a legmegbízhatóbb, legtartósabb termékeink, ráadásul esztétikusak is.

A beton térköveknek már a nevükből lehet következtetni arra, hogy igen masszív termékről van szó. Ellenállnak a különböző időjárási tényezőknek, illetve a külső fizikai hatásoknak, így, ha hosszú távra tervez a térkövekkel kapcsolatban, mindenképp ezt a terméket ajánljuk. A beton térkövek változatos formákban és többféle színben vásárolhatóak meg, felhasználásukkal látványos összképet biztosíthat kertjében, vagy közterületen.

Ha az Ön érdeklődését is felkeltették a beton térkövek, akkor vegye fel velünk a kapcsolatot megadott elérhetőségeinken!


Tervezzen akciós térkővel!

Már elképzelte, hogyan festene az új térkő a ház előtt? Milyen lesz a lerakási minta és pontosan melyik árnyalat érvényesülne legjobban a pázsit zöldje mellett? Bizony, egy ilyen változtatást nem lehet csak úgy félvállról venni, minden részletét ajánlatos megtervezni. Érdemes hát költségvetési tervet készíteni, mennyi térkőre van szükség pontosan, és ez a mennyiség mibe fog kerülni. Kicsit kevesebbre számított és elrettent, amikor meglátta a tervezetet? Ne aggódjon, van még egyéb lehetőség is, például az akciós térkő!

Forduljon hozzánk bizalommal és érdeklődjön akciós térköveinkről, válassza az okosabb megoldást! Miért vásárolna teljes áron térköveket, ha beszerezhet olcsóbban is gyönyörű darabokat? Mielőtt döntene, tekintse meg kínálatunkat és mérlegeljen. Lehet, hogy valamelyik akciós térkövünk nyeri el a tetszését, és inkább azt választa!

Ha az Ön érdeklődését is felkeltették a beton térkövek, akkor vegye fel velünk a kapcsolatot megadott elérhetőségeinken!


Eladó térkövek: szépek és erősek!

A térkővel kirakott udvar kevesebb gonddal jár, ugyanakkor karbantartás nélkül válik szebbé, értékesebbé az ingatlannak ez a része. A tökéletes összhatás érdekében tudatos választásra van szükség az eladó térkövek közül és megbízható, szakértő munkára a lerakásukhoz.

Az eladó térkövek között színben, méretben, alapanyagban is széles választékot találunk. Természetesen olyat válasszunk, ami elsőre elnyeri a tetszésünket, és amit később is szívesen nézegetünk majd, de ne feledkezzünk meg prózaibb szempontokról sem, például a terhelésről.

Fontos a megjelenés, de mivel előreláthatólag több évre, akár több évtizedre is tervezünk, az eladó térkövek színvonalát helyezzük első helyre a listán. Nem mindegy, hogy csak sétálni fogunk a térköveken vagy esetleg autóval, akár több járművel is ráhajtunk majd.

Keressen fel minket bizalommal, és ismerje meg eladó térköveinket! Válasszon termékeink széles választékából, és vásárolja meg új, esztétikus és egyben időtálló térköveit!


Kínálatunkban mindig megtalálhatja az olcsó térköveket!

Manapság egyre több ember szeretné kertjében élvezni a térkövek látványát, azonban természetes, hogy a lehető legkedvezőbb árakon szeretnének hozzájuk jutni. Ha Ön is ebbe a táborba tartozik, tekintse meg olcsó térköveink kínálatát!

Mivel tisztában vagyunk a térkövek népszerűségével, és azzal, hogy bizonyos helyzetekben hatalmas mennyiségre van belőlük szükség az ízléses végeredmény kialakításához, a piaci értékekhez képest igyekszünk a lehető legkedvezőbb árfekvésben biztosítani termékeinket. Az olcsó térkövekkel nem titkolt célunk, hogy szeretnénk elérni az ízléses és masszív kövek elterjedését a magáningatlanoknál és a közterületeken, hiszen köztudott, hogy a rendezett környezet pozitív hatással van az emberekre.

Olcsó térköveinknek egyedül az áruk alacsony, minőségüket tekintve a legmagasabb színvonalat képviselik. Tapasztalja meg Ön is az előnyeiket, kérdéseivel pedig bátran forduljon kollégáinkhoz megadott elérhetőségeinken!

AJÁNLATKÉRÉS