Hogyan idézi fel a dél-európai országok stílusát a mediterrán térkő?

mediterrán térkő

A mediterrán térkő jó alap egy teljes udvar burkolatának megálmodásához, főleg akkor, ha ebben a stílusban készült a hozzátartozó ház is.

A mediterrán stílusra jellemző a helyi természetes kövek használata. A tégla, a terméskő megjelenését formában, színben hűen utánozza egy előre gyártott, modern térkő. A színek azok, amik hangsúlyt kapnak egy mediterrán stílusú kültér kialakításában. A barna, a vörös, a sárga tompább, meleg árnyalatai jutnak főszerephez a térkő burkolatban.

Az élénk színeknek itt nincs létjogosultsága, mert a természetes anyagok tompább árnyalatait idézik a térkövek is. Összefoglaló néven a földszínekbe öltöztetett burkolatot jelenti a mediterrán térkövekből kirakott kerti tipegő, kocsifelhajtó vagy udvar is. A sok sárgás pirosas színt nagyszerűen lehet ellensúlyozni a szintén természetes színeket idéző szürkével.

A térkövek alakja lehet ugyan szabályos, de rusztikus felülettel, tompa élekkel, durva textúrával azt a hatást keltik, mintha kézzel faragott burkoló elemek lennének.

AJÁNLATKÉRÉS