A térköveket valószínűleg senkinek sem kell bemutatni, a térkőgyártás azonban már jóval kevésbé ismert dolog. Laikusként azt gondolhatnánk, hogy a bekevert betont formákba öntik, majd hagyják megszáradni, és már kész is, de ennél lényegesen összetettebb műveletsorról van szó.

A térkő alapvetően kavicsból, homokból, vízből és cementből áll össze, de ezen felül is kerülnek hozzá bizonyos adalékok, amik többnyire a gyártók féltve őrzött titkai. A térkőgyártás során ezeket az adalékokat, illetve az alapanyagokat alaposan összekeverik, majd két rétegben terítik le a formában: a térkő alsó fele durvább szemcseszerkezetű, a felső finomabb, és fehér cementet adnak hozzá a könnyebb színezhetőség érdekében. Ez után jön a tömörítés, amit vibrációs kezeléssel érnek el; ez azért fontos, hogy a víz ne juthasson a térkő szerkezetébe, mert télen szétfagyna. Az utolsó lépés az úgynevezett érlelés, ami gyakorlatilag a térkő készre szárítását jelenti, és a fentebb említett adalékoknak, valamint a speciális elhelyezésnek köszönhetően mindössze két-három napig tart.

Amennyiben térkövet szeretne vásárolni, kínálatunkban csakis a legjobb minőséget találhatja meg! Ha kérdése lenne a térkőgyártásról, tegye fel nekünk megadott elérhetőségeinken!

AJÁNLATKÉRÉS